Ontdek alles over de VLG

De Vaandrig Lengton Groep is een scoutinggroep voor iedereen van 5 jaar en ouder. We bestaan uit meerdere speltakken (leeftijdsgroepen), die elk op de leeftijden aangepaste activiteiten aanbieden. Enkele karakteristieke scoutingactiviteiten zijn kamperen, hiken (looptochten), pionieren, (primitief) koken, vuur maken, spelletjes spelen en nog veel meer.

Wij zijn een actieve en gezellige vereniging met ongeveer 120 jeugdleden, die zich verbonden voelen door de veelzijdige, actieve en gezamenlijke vrijetijdsbesteding die wij aanbieden.

Omdat wij het belangrijk vinden dat jongens en meisjes al op jonge leeftijd normaal met elkaar om leren gaan, zijn alle speltakken bij ons gemengd. Ook zijn wij een openbare groep, wat betekent dat wij niet aan een bepaald geloof zijn gebonden. Iedereen is bij ons welkom!

Groepsfoto VLG scouting zwolle
scouting Zwolle voor dummies

Een stukje geschiedenis

De Vaandrig Lengton Groep bestaat al sinds 1910, en is volgens Scouting Nederland (de overkoepelende organisatie) de oudste van heel Nederland! Omdat we daarom ook de oudste groep van de regio zijn, heten we officieel Groep I Zwolle.

De naam van Willem Lengton (die Vaandrig was op scouting), hebben we uit respect aan onze groep verbonden na de 2e wereldoorlog, waarin hij geëxecuteerd werd voor zijn verzet.

scouting Zwolle voor dummies

Kwaliteit boven alles!

Omdat wij kwaliteit van spel belangrijker vinden dan de hoeveelheid leden die wij hebben, en we voldoende ruimte en leiding hoge prioriteit geven, is er soms een wachtlijst voor een speltak. Wij gaan voor scouting met kwaliteit!

Enthousiast?

Lijkt het je nou leuk om op scouting te gaan? Neem dan gerust contact met ons op zodat je een dag gratis met ons mee kan lopen.

Wij kijken er namelijk al naar uit!