Scouting Activiteiten

Scouting is voor ons plezier maken en samenwerken. Door samen te spelen en samen dingen te ondernemen kan je dingen leren. We vinden het belangrijk dat je leert voor jezelf en anderen te zorgen, zodat je uiteindelijk zelfstandig kan zijn.

Enkele activiteiten die je bij scouting leert en doet zijn: 

scouting activiteiten abseilen

Ook buiten het troeplokaal scouting

Wij gebruiken niet alleen ons gebouw ’t Troeplokaal’, het plein en ons eigen stukje bos, maar wij gaan ook dikwijls van het terrein af. Zo gaan we vaak naar het Wezenlandenpark, begeven we ons in en op de stadsgracht en de bossen die Zwolle omringen: Het Engelse werk, het Westerveldse bos en het Zandhoverbos. Ook zijn we wel eens op de Wythmenerplas te vinden en gaan we graag naar Eerde en Ada’s Hoeve, twee labelterreinen in de omgeving van Ommen.

Hoewel we normaal gesproken met onze eigen speltakken opkomst draaien, komt het geregeld voor dat we met de hele groep een activiteit hebben. Ook op regionaal en landelijk gebied zijn er veel activiteiten waar wij als groep (of als speltak) deelnemen.

Onze groepsactiviteiten:

  • Openingsweekend – een tweedaags weekendkamp met de hele groep om het scoutingjaar te openen
  • JOTA – Jamboree On The Air. We draaien dan opkomsten met de nadruk op radio, internet en techniek. Ook wordt er het hele weekend door zendamateurs contact gelegd met scouts van over de hele wereld!
  • Boerenkoolmaaltijd – Om het nieuwe jaar in te luiden gaan we gezellig met zijn allen avondeten op ’t Troeplokaal
  • Sint-Joris Kampvuur – Een gezellig kampvuur waarbij het verhaal van Sint-Joris en de draak wordt verteld of gespeeld, en we kampvuurliedjes zingen.
  • Pretmarkt – Tijdens koningsdag staan wij in Park Eekhout in Zwolle met verscheidene spellen en activiteiten, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat!
  • Vlotvaren – Hoewel alle speltakken om de beurt van het vlot gebruik maken, is dit dé traditionele afsluiting van het scoutingjaar. We maken altijd een rondje stadsgracht, de oudste speltakken met barbecue.

Enthousiast?

Lijkt het je nou leuk om op scouting te gaan? Neem dan gerust contact met ons op zodat je een dag gratis bij kan komen kijken.

Wij kijken ernaar uit!