Scouting Voor Dummies

Scouting kan soms aanvoelen als een hele andere wereld met verschillende termen die je niks zeggen. Daarom hier een heel mooi lijstje met veelvoorkomende begrippen in de scouting wereld.

Mocht je naast deze lijst toch nog iets niet weten of snappen kan je het altijd een van de leiding vragen of een mail sturen.

Gezamelijke maaltijd als eerste opkomst van het kalenderjaar op de eerste vrijdag na de kerstvakantie.

Een looptocht, soms met rugzak.

Hike-, Interesse- en Trapperskampen. Vinden plaats met Pasen, veel keuze uit verschillende kampen. Landelijk georganiseerd op zes locaties.

Een teken van kennis of vaardigheid op een bepaald gebied, bijvoorbeeld het insigne ‘boswachter’ bij de welpen, of ‘pionieren’ bij de scouts.

 

Een traditie waarbij een kind officieel lid wordt van zijn/haar speltak. Hij/zij krijgt hierbij een installatiekaart en de juiste badges voor op zijn/haar blouse.

Jamboree on the Air/Internet, een weekend dat draait om communicatie, wereldwijd georganiseerd in het derde weekend van oktober.

De blokhut van de stam.

Een groepje welpen (van dezelfde sekse) dat een jaar lang samen optrekt tijdens welpenopkomsten.

Een bijeenkomst, wekelijks (tijdens deze opkomst draaien we een programma).

Een traditie tijdens openingsweekend waarbij de ontvangende speltak iets organiseert voor de kinderen die overkomen naar hun speltak, waarmee ze het kind als groep welkom heten.

Een groepje scouts dat een jaar lang samen optrekt tijdens scoutsopkomsten.

Een constructie maken van palen door deze aan elkaar te knopen.

Spelletjesfestival van de groep op koningsdag, hiermee verdienen we geld voor de groep.

Regionale hikes rond Ommen van niveau A t/m F, oplopend in moeilijkheid, georganiseerd in de herfstvakantie.

Kampvuur met de hele groep, op een vrijdagavond in april.

Leeftijdsgroep.

De blokhut van de bevers, de welpen, de scouts en de sherrows.


Een internationaal, 10-daags evenement voor 14 t/m 18 jarigen waarbij scouts van over de hele wereld elkaar ontmoeten. Er vinden gedurende 1,5 jaar voorbereidingskampjes plaats, en voor de Wereld Jamboree is er een voorreis van nog eens 10 dagen.

Enthousiast?

Lijkt het je nou leuk om op scouting te gaan? Neem dan gerust contact met ons op zodat je een dag gratis met ons mee kan lopen.

Wij kijken er namelijk al naar uit!