Welkom bij de Scouts!

Wij zijn jongens en meiden van 11 t/m 15 jaar en onze opkomsten vinden plaats op zaterdag van 14.00 tot 17.00. Vaak heb je eerst al bij de welpen gezeten als je bij de scouts komt en door middel van ‘overvliegen’ kom je dan bij ons terecht. Dit is wel handig, want dan heb je al een hele hoop scoutingtechnieken geleerd, maar het is zeker niet noodzakelijk.

Bij de scouts draait het veel om samenwerking, en krijg je de kans je eigen kennis en talenten uit te breiden. Van een scout wordt verwacht dat hij of zij veel zelf kan: zoals zelfstandig hiken, vuur maken, pionieren en nog veel meer. Wat daarnaast bij ons centraal staat is gezelligheid. Ook zijn er bij ons (weer) insignes te verdienen, hoewel het niveau hier natuurlijk wel wat hoger ligt dan bij de welpen.

scouts scouting activiteit
groepsfoto scouts

Kampjes!

Wij hebben jaarlijks veel kampjes. Zo zijn er onder andere de winterhike en het kampje op hoogte. Het toppunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. De scouts moeten dan zelf koken, hun eigen terrein opbouwen, tent opzetten en zelf de weg vinden tijdens de meerdaagse hike.

Vaak gaan de scouts op kamp in Nederland, maar één keer in de vier jaar gaan we naar het buitenland!

Activiteiten in de regio

Scouts kunnen ook mee doen aan activiteiten in de regio. Zo worden er regiodagen georganiseerd waar meerdere scoutinggroepen bij elkaar komen. Ook heb je elk jaar de scoutingwedstrijden op regionaal niveau en als je die wint zelfs op landelijk niveau.

groepsfoto scouts

Wanneer Opkomst?

Welke Leeftijd?

Wanneer geen opkomst?

Enthousiast?

Lijkt het je nou leuk om op scouting te gaan? Neem dan gerust contact met ons op zodat je een dag gratis bij ons kan komen kijken.

Wij kijken ernaar uit!