Welkom bij de Sherrows!

Bij de bevers leer je spelen, bij de welpen leer je scoutingtechnieken, bij de scouts leer je samenwerken en bij de sherrows leer je de rest zelf! Wij zijn een groep jongeren van 15 tot 18 jaar, en draaien opkomst op vrijdagavond van 19.30 tot 22.30. We hebben geen echte leiding meer, maar begeleiding. Bij de sherrows krijg je dus meer verantwoordelijkheid.

Bij ons leer je nog beter samen te werken en ook steeds meer zelfstandig aan de slag te gaan, door bijvoorbeeld zelf een opkomst te organiseren. Je leert niet alleen iets te organiseren maar ook om te delegeren en naast plezier maken leer je ook wat verantwoordelijkheid is.

Sherrows maken hun eigen programma’s, met een beetje ondersteuning van de begeleiding. Deze opkomsten zijn vaak in een thema, en ze zijn zo spectaculair als we ze zelf willen maken! Dit resulteert in programma’s zoals klimmen, paintballen, een videomarathon of barbecueën op een vlot.

foto sherrows scouting zwolle
kampvuur met mensen eromheen

Kampjes!

Ook de sherrows hebben aardig wat kampjes. Zo is er het kerstkamp wat zich plaatsvindt in de dagen tussen kerst en oud & nieuw. Daarnaast zijn er kortere weekend kampjes en natuurlijk het hoogte punt van het jaar, zomerkamp!

Het Zomerkamp is altijd in het buitenland en eens in de drie jaar zelfs verder dan de Benelux en Duitsland. Zo zijn we de laatste jaren in bijvoorbeeld Tsjechië en Barcelona geweest tijdens zomerkamp.

Activiteiten in de regio

Sherrows kunnen ook mee doen aan activiteiten in de regio. Zo worden er regiodagen georganiseerd waar meerdere scoutinggroepen bij elkaar komen. Daarnaast is er eens per vier jaar de mogelijkheid om als sherrow mee te doen aan de Wereld Jamboree, dit is een internationaal scoutingevenement.

kampvuur met mensen eromheen

Wanneer Opkomst?

Welke Leeftijd?

Wanneer geen opkomst?

Enthousiast?

Lijkt het je nou leuk om op scouting te gaan? Neem dan gerust contact met ons op zodat je een dag gratis bij ons kan komen kijken.

Wij kijken ernaar uit!