Welkom bij de Stam!

Wanneer je de sherrows bent ontgroeid en zelfstandig genoeg bent geworden, kan je bij de stam. Wij zijn een groep van 18 t/m 24 jaar, en draaien opkomst op zaterdagavond vanaf 19.30. Als stamlid ben je er ook voor de groep, als leiding of als hulpkracht (Nest Roze genoemd).

Bij de stam heb je volledige verantwoordelijkheid, maar daarmee ook vrijheid. We verkennen niet alleen grenzen, we verleggen ze ook! Elke zaterdag hebben we een programma in een thema, wat we zelf bedenken en uitvoeren. De programma’s zijn vaak uitdagend, zoals bijvoorbeeld een vette ‘Wie is de mol?’ opkomst.

groepsfoto stam tijdens uitgaan
leuke foto stam vaandrig lengton groep

Kampjes!

De stam heeft twee grote kampen dat zijn kerstkamp (tussen kerst en oud & nieuw) en zomerkamp. Het kerstkamp is eigenlijk altijd in Nederland, waarbij we 4 nachten op kamp gaan om hele toffe dingen te doen. Denk hierbij aan:

  • Uitgaan
  • Klimmen
  • Uit eten
  • De stad in
  • Karten

En natuurlijk nog veel, want we kunnen zelf bepalen we gaan doen!

Het andere grote kamp is zomerkamp. Met het zomerkamp zijn we meestal 7 nachten lang weg en hierbij gaan we bijna altijd naar het buitenland. Bij de stam zijn we niet meer gebonden aan landsgrenzen, we gaan op zomerkamp waar we naartoe willen.
Ook hier doen we de vetste dingen, maar dat zijn er te veel om op te noemen!

leuke foto stam vaandrig lengton groep

Een stukje geschiedenis

De Clan Cameronstam (de officiële naam van onze speltak) is opgericht in 1976, en toen direct opgenomen in de VLG. Het werd voorgegaan door onder andere de Rambonetstam, de Parsifalstam en de Gildestam. Oud-leden van de Camerongroep waren destijds mee op kerstkamp met de Vaandrig Lengtongroep, en besloten een stam op te richten. Deze werd de Clan Cameronstam genoemd, en heeft om die reden dan ook de oorspronkelijke geruite das.

De Clan Cameronstam is oorspronkelijk een invloedrijke Schotse clan, afkomstig uit de omgeving van Fort William. Ze staan bekend om hun vechtkunsten en strijdlustigheid, en hun strijdkreet is dan ook: “Sons of the hounds, come hither and get flesh!”

Wanneer Opkomst?

Welke Leeftijd?

Wanneer geen opkomst?

Enthousiast?

Lijkt het je nou leuk om op scouting te gaan? Neem dan gerust contact met ons op zodat je een dag gratis bij ons kan komen kijken.

Wij kijken ernaar uit!